M925 Design, smyckebutik i Göteborg sedan 2006

FRÅGOR & SVAR

Här får du svar på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga, är du självklart välkommen att höra av dig till magdalena@m925.se, Tfn: 031-315 7979


Fråga: Hur lång är leveranstiden på smyckena?
Svar: Som regel 1 vecka. Ibland kortare, ibland nåra dagarar till, beroende på vilket smycke du beställer. Behöver du smycket till ett visst datum, kan du skriva det i meddelanderutan som finns i "Kassan", så lovar jag att göra mitt allra bästa - det brukar gå bra! Kom ihåg att postgången kan ta 2 dagar nu förtiden.Fråga: Är det äkta silver ni använder i smyckena?
Svar: Ja. ALLT som ser ut som silver ÄR äkta silver rakt igenom, dvs. 925 Sterling silver. Även öglor, lås, allt görs i äkta silver, vilket 925-stämpeln på smyckena indikerar. Vi arbetar INTE med silverplätering eftersom det inte håller särskilt länge och inte heller ger skydd mot nickelallergi, varken M925 eller någon av leverantörerna.


Fråga: Är det säkert att handla på m925.se ?
Svar: Ja, det är säkert! Kortbetalning och Internetbanksbetalning kopplas till Pay&Reads (www.pay-read.se) säkra betalserver vilket betyder att din kortinformation endast går till Pay&Read och inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering. M925 får aldrig ta del av denna kortinformation.


 

Fråga: Jag försökte beställa ett smycke, men det står att kundkorgen är tom..?
Svar: Webbshoppen ska fungera oavsett webbläsare, men det har förekommit problem med beställningar via mobiltelefon med webbläsare Safari. Försök i såfall gärna att beställa via dator istället. Du är också välkommen att mejla din beställning till magdalena@m925.se (du kan tex. ta en skärmdump av beställningen och mejla).


Fråga: Jag försöker beställa mot faktura, men det går inte..?
Svar: Du måste vara 18 år för att kunna beställa mot faktura. Samt du måste ha en folkbokföringsadress. Namn, adress, husnummer, postnummer och personnummer måste stämma överens med folkbokföringsadressen. Korrigera evt. fel och stavfel och försök igen. Tänk på att postnummer och ort ska stå i olika fält. Det går inte att ange en annan leveransadress än betalarens (din egen) adress när du väljer fakturabetalning.

Om alla uppgifter är rätt men beställningen ändå inte går igenom, prova då gärna med en annan webbläsare (t.e.x Internet Explorer, Google Chrome m.fl.) Om du försöker beställa via din mobiltelefon eller Ipad, försök på en dator istället om du har möjlighet - eller välj ett annat betalsätt (Kortbetalning, Internetbanksbetalning eller Swish).

Det kan också vara så att du har överskridit din personliga kortköpsgräns, kreditgräns eller har andra obetalda fakturor. Vänligen kontakta Payer via mejl eller telefon: kundtjanst@payer.se. Tfn: 08 - 20 83 70 för att klargöra varför inte köpet går igenom.Fråga: Beställde ett halsband igår men fick ingen orderbekräftelse?
Svar: Kika i din skräpkorg (epost) ifall den har hamnat där? Annars vänligen kontakta Magdalena@m925.se eller ring 031-35 7979

 

Fråga: Hur får jag rätt armbandslängd?
Svar:
19 cm=Small, 20 cm= Medium, 21 cm= Large, 22 cm= XL. Du kan också mäta klockarmbandet och lägg till 1 eller 2 cm (beroende på vilket armband du beställer). På flera av armbanden är en förlängningskedja monterad, vilket ger lite marginal.


Fråga: Kan man få smycket i guld?
Svar: Ja, det går bra att få de flesta smycken gjorda i 18 k. guld (vitguld, rödguld, roséguld eller ljusguld). Välkommen att höra av dig till
magdalena@m925.se eller ring på 031-315 7979


Fråga: Jag skulle vilja ha en liten diamant i smycket från er, går det att få och vad kostar det?
Svar: Ja visst, det går bra i de flesta fall. Som regel är priset 650 kr för en vit diamant med diameter 1,5 mm, inklusive riven (nedsänkt) fattning. Kvalitet W Si (Wesselton, Små Inneslutningar, ej synbara med blotta ögat). Välkommen att höra av dig till magdalena@m925.seFråga: Hur ska jag skriva om jag vill ha gravyr på två rader på ett namnsmycke?
Svar: Skriv Rad 1: XXX Rad 2: YYY. Det går också att specificera radbrytningen i meddelanderutan som finns när du kommit något steg in i "Kassan".Fråga: Om jag vill ha ingraverat ett "hjärta" mellan namnen, hur skriver jag då så du förstår?
Svar: Då kan du gärna skriva "A hjärtsymbol M". (Det blir oläsligt i beställningen om du skriver tecken som detta: <3 ) Det går också att specificera radbrytningen i meddelanderutan som finns när du kommit något steg in i "Kassan".


Fråga: Kan du göra likadana manschettknappar som på den här bilden?

Svar:
Monogrammet på dessa manschettknappar togs fram av kunden själv. Våra egna typsnitt ser du exempel på, på sidan för dessa manschettknappar. Vill du och din brudgum själva designa ert monogram, kan ni enkelt göra det på
www.monogramstudio.se (99 kr) Ni får då en tryckfärdig fil - som både kan graveras på silver, servetter, inbjudningskort etc. Mejla den sedan till Magdalena@m925.seFråga: Hej, jag undrar när man ska skriva i armbandslängd, e de då totala längden inklusive ringen med gravyren eller skriver jag i längden men får plussa på 2cm som brickan/ringen är i diameter?
Svar:
Med längd menas den totala längden som du önskar, inkl. smyckets alla delar. Vad gäller armbanden så monteras på de flesta en förlängningskedja i ena änden, så att det finns lite marginal åt båda håll, så att armbandet säkert passar. Så om du anger längd 19 cm, kommer du att kunna använda armbandet från 18,5-20 cm.Fråga: Jag fyllde i en annan leveransadress än fakturaadressen i beställningen, men fakturaadressen kom ändå upp som leveransadress..?
Svar: Payer, som handhar fakturaköpen godkänner inte en annan leveransadress än betalarens adress. Det skulle bli för lätt för bedragare att beställa varor i någon annans namn och så få det hemskickat till sig själv... Om du vill ha en annan leveransadress, ska du välja betalning med kort, Swish eller Internetbanksbetalning.


Fråga: Jag beställde ett armband i webbshoppen och skulle sedan ändra till 2 st. Men det gick inte, det hoppade tillbaka till 1 st.
Svar: När du ändrar något i beställningsformuläret måste du därefter trycka på uppdatera-knappen!


Fråga: Vilken längd ska jag välja på kedjan?
Svar: Följ storleksguiden nedan ("normalbyggd" kropp) eller mät hemma med en bit band/tråd, eller ett smycke du redan har vars längd du trivs i.


 

Fråga: Jag behöver smycket redan nu på fredag, går det?
Svar: Oftast går det att prioritera en brådskande beställning. Skriv i såfall i meddelanderutan i Kassan (i beställningen) när du behöver ha det, så lovar jag att göra mitt allra bästa!
Fråga: Vilka tecken kan man få ingraverat på smycket?
Svar: Förutom bokstäver och siffror kan du få följande tecken ingraverat: Evighetssymbol, Hjärta, Snirkligt hjärta, Stjärna, Fredsduva, Fyrklöver, Blomsterslinga, Döskalle, Prinsesskrona, Fjäril, Plustecken, Tre små blommor, Sex små hjärtan på rad, hundtass, Peace-märke, Hashtag samt &-tecken. Kostar inget extra.

Obs! Datum skrivs 010909, dvs. utan bindestreck samt snedstreck.

Om du vill ha ett hjärta, skriv gärna "hjärtsymbol". Tecken som detta: <3 blir oläsliga i beställningen. Är det något jag blir osäker på gällande din beställning hör jag av mig till dig, så ange en epostadress som du dagligen läser av.
Fråga: Jag köpte ett halsband till min son i konfirmationspresent. Men nu har det blivit lite grått. Vad beror det på? Och hur får jag bort det?
Svar: Silver oxiderar när det har varit i kontakt med svavel ett tag. Alla människor utsöndrar svavel genom huden, en del mer, andra mindre. Det är alltså svavlet, som även finns i luften, som gör att silver oxiderar, men det är lätt att få bort:
Ett rengöringsbad är supereffektivt att doppa ned smyckena i. Putsduk är också bra. Du kan också prova att borsta smycket med tandkräm och tand- eller nagelborste. Läs mer om skötsel här!


Fråga: Hur länge håller förgyllt silver?
Svar: Förgyllt silver, även kallat gulddoublé eller guldplätering, är silver med ett tunt lager guld ovanpå. Förgyllningen nöts successivt bort, hur fort beror på hur mycket du använder det och hur du sköter det. Ett förgyllt armband slits förstås mer än ett halsband eller örhängen. Ringar rekommenderar jag inte att förgylla.
Man får vara extra försiktig med förgyllda smycken eftersom guldlagret är tunt. Undvik att lägga det i ett rengöringsbad, som är starkt. Undvik också att putsa det för hårt med putsduk och att bada och duscha med smycket. När förgyllningen nöts bort kommer silvret som är under fram. Förgyllningen kan i såfall i de flesta fall göras om.


Fråga: Jag beställde ett namnsmycke utav dig för ett par år sedan. Jag skulle vilja komplettera med ett namn på det nu. Går det?
Svar: Meddela mig vilket namnsmycke det gäller, vad du vill skriva och var. Mejla gärna en bild på ditt smycke. Sedan är du välkommen att skicka hit smycket eller komma in med det till M925-butiken i Göteborg. Om du skickar, vänligen lägg med ett meddelande där du skriver vad & vilken gravyr vi kommit överens om, samt din adress. Betalningen (139 kr) sker till bankgirokonto 5958-8772. Märk inbetalningen med ditt för- och efternamn, samt "tilläggsgravyr". Du ansvarar själv för försändelsen hit.


Fråga: Jag tänkte köpa ett armband till min pojkvän och gravera in hans namn samt något gulligt på baksidan. Men det står att man endast får ha max 8 tecken och hans namn har 9 bokstäver. Hur ska jag göra?
Svar: Bokstavsbegränsningarna finns för att resultatet ska bli bra. Fundera på en alternativ text (te.x E & A) eller välj ett smycke där det får plats att skriva mer.


Fråga: Varför kostar det 200 kr att laga en silverkedja och 300 kr för att laga en guldkedja?
Svar: Det beror på att materialet (lodet) kostar så mycket mer i guld än i silver. Man (jag) tar också en högre risk när man arbetar i guld. Ett misstag kan stå mig dyrt så egentligen borde det kanske kosta mer ändå.Fråga: Gör du alla smycken själv?
Kort svar: De flesta: ja. Alla delar: nej.
Långt svar: Jag har min egna smyckeverkstad här i M925-butiken i Linnéstaden, Göteborg och tar emot både specialbeställningar, reparationer och omarbeten. För att erbjuda ett fast smyckesortiment utöver det, för de flesta plånböcker och tillfällen samt med kort leveranstid (som de flesta önskar/behöver) behöver man som egenföretagare rationalisera för att få lönsamhet och hållbara arbetsvillkor, både tidsmässigt och ergonomiskt. Jag är alla avdelningar i en och samma person och behöver effektivisera för att kunna utföra alla göromål inom samtliga områden (design, produktion, inköp, försäljning, marknadsföring, kundservice, administration, IT, fotografering, vaktmästeri). Därför samarbetar M925 med några av Sveriges och Europas främsta leverantörer inom smyckebranschen. Kedjor, öglor, lås och ploppar till stiftörhängen och liknande görs inte för hand, såvida kunden inte specifikt önskar det. (Självklart är även dessa i silver resp. guld, dvs. i samma material som smycket.) Pris och leveranstid blir i dessa fall därefter. Stenar köps in färdigslipade från leverantör.

 

Fråga: Hur uttalas M925 och vad står M:et för?
Svar: Det uttalas: [em:niotjufem] och
M:et står för Magdalena, 925 för finhalten i silver. (Det rimmar dessutom... på svenska iaf :)