M925 Design

SKÖTSELRÅD

https://www.m925.se/-i-33.htmlPrecis som din bil och dina kläder behöver tvättas då och då och skorna putsas, behöver dina silversmycken skötas om för att hålla sig fina.

ANVÄNDNING SILVERSMYCKEN.
För att hålla dina silversmycken skimrande och rena är det en fördel att ta av sig dem innan du idrottar (svett innehåller svavel), duschar, badar (särskilt i simhall där vattnet innehåller klor och svavel) eller går till sängs.

Var försiktig med parfym.
Om du använder parfym, hårspray, smink och hudkrämer är det bäst att låta dem torka innan du sätter på dig smycket, annars finns risk för att smycket missfärgas (kemisk reaktion).

Du kan behöva putsa dina silversmycken lite oftare på sommaren.
På sommaren kan man behöva putsa sina smycken lite oftare, eftersom man ofta svettas lite mer. Vår svett innehåller salter och svavel som silver reagerar på. Äter du medicin kan detta påskynda oxideringsprocessen också. Du kan också motverka detta med hjälp av en anti-oxideringsspray.


Tag av dig dina silversmycken innan du går på spa.
Vattnet i spapooler och andra swimmingpooler innehåller olika ämnen för att hålla vattnet rent, t.e.x. klor och svavel. Dessa ämnen reagerar ofta ihop med silver, så tag av dig smyckena för att undvika att de blir missfärgade. Även saltvatten kan missfärga silver.


Undvik silversmycken i kombination med läder.
Silversmycken i kombination med läder är ingen bra kombination. Läder är behandlat med garvsyra som gör att silversmycket oxiderar och blir mörkare. Observera att om du förvarar silversmycken i ett smyckeskrin av läder kommer de att oxidera, så undvik det - eller förvara smyckena i en antioxideringspåse! Konstgjort läder är mycket bättre att använda ihop med silversmycken!


FÖRVARING SILVERSMYCKEN:
Förvara dina silversmycken i ett torrt och mörkt utrymme (helst inte i badrummet).
Det bästa är att använda smyckena. Det blir en naturlig och kontinuerlig "nötning" genom användandet. Det är främst när de blir liggande i låda som silver oxiderar - i synnerhet då alltså om smyckeskrinet är gjort av läder, som är behandlat med garvsyra.


RENGÖRING SILVERSMYCKEN:

Putsduk för silversmycken 29 kr - beställ en här!
Ett sätt att hålla din silversmycken fräscha på är att gnugga dem med en putsduk. Foundation, fett från huden och lättare oxidering försvinner enkelt och smidigt. Diskmedel är också bra och fettlösande.

Rengöringsbad 145 kr- beställ ett här!
Rengöringsbad är mycket effektivt för att få dina silversmycken skimrande igen. Du doppar det helt enkelt i badet och låter smycket ligga kvar i några sekunder. Läs instruktionen noga, glöm dem inte i badet och var försiktig med att stänka på rostfria ytor etc. Observera också att smycken med stenar och pärlor inte skall doppas ned i badet.

Anti-oxidideringsspray 99 kr - beställ en här!
Vill du förebygga missfärgade smycken
och oxidering finns nu en spray som rengör dina silversmycken och samtidigt ger dem ett långverkande oxideringsskydd!

Eller gör som husmor... Använd tandkräm!
Ett annat enkelt knep som gör dina silversmycken fina igen, är att borsta dem med tandkräm och ljummet vatten. Använd en tandborste eller en lite hårdare nagel- eller rotborste. (Tandkräm innehåller ett milt polermedel). Obs! Ej Zendiums/Sensodynes tandkräm för känsliga tandhalsar, den innehåller nämligen inget polermedel!

Observera att oxidering inte räknas som anledning för reklamation. Du får inte heller pengarna tillbaka om silver oxiderar osedvanligt snabbt på just dig (det kan vara individuellt). På män, som ju svettas lite mer än kvinnor, tenderar oxideringsprocessen att ske fortare än på kvinnor. Då får man helt enkelt bara putsa smycket lite oftare - eller impregnera med anti-oxideringsspray!

Om du vill låta proffsen sköta jobbet...
Du kan också beställa "Renoveringspaketet" av oss. Det kanske har gått ett par år sedan du köpte ditt M925-smycke. Kanske har det oxiderat, smårepor har uppstått, någon ögla eller detalj håller på att släppa eller låset behövs bytas ut? Då ska du klicka här!

M925 Design, Plantagegatan 13, 413 05 Göteborg