M925 Design, smyckebutik i Göteborg sedan 2006

REPARATION & OMARBETEN


REPARATION
Ett älskat smycke kan betyda mycket, ofta är det ett minne från en betydelsefull person eller ögonblick i livet. Därför är det tråkigt om det går sönder eller sjangserar. Men då hjälper jag dig!

Ringpassning: Utvidgning och storleksförminskning av ringar. 
Många går runt med för trånga eller deformerade vigselringar i onödan. Det är ju bara att lämna in dem för utvidgning. Smårepor blir bortpolerade på köpet och finishen blir som ny. En del ärver en ring som är för stor, då går det istället att göra den mindre. Pris utvidning ring utan stenar (sträckning alt. smidning) inkl. poler: 350 kr. Förminskning av ring: 500 kr. Ibland tar gravyren skada och behöver göras om, pris för omgravering är isåfall 149 kr. Beroende på hur ringen är det ibland nödvändigt att förstora den genom att lägga in en inläggsbit, vilket är mer tids- och precisionskrävande, därför är priset om det behövs 1400 kr.

Har ringen du behöver storleksändra infattade stenar kan det vara knepigt, eftersom de lätt rubbas ur sin fattning. Välkommen att mejla en bild på ringen, så ska jag se vad jag kan göra, det beror lite på hur och var stenarna är infattade och placerade: magdalena@m925.se


Uppsågning & avlägsning av för trång vigselring - samt återställning.

Om du inte reagerar i tid när din vigselring blivit för trång, riskerar du att behöva klippa eller såga upp ringen. Det går att återställa ringen efteråt och vidga den aningen samtidigt. Om klippet görs med en avbitartång, blir det snett, vilket i sin tur gör att man måste "fylla i" med guld. Har du möjlighet, välj en avbitartång som klipper ett rakt snitt, det bästa är dock att komma hit till M925 Design eller annan guld- eller silversmed och såga upp ringen ifall det inte är för akut. Då blir det smidigare att därefter återställa ringen. Var beredd på att evt. insidesgravyr kan ta skada, då är det oftast bättre att slipa bort gravyren helt och göra en ny. Pris: 650 kr för uppsågning inkl. återställning. Omgravering insida: 149 kr.


Lagning eller utbyte av smyckedelar.
Ett silversmycke håller hela livet men slitage på vissa delar göra att de kan behöva lagas eller justeras. Man kan fastna och en länk eller kedja går sönder. Någon ögla kanske har gått upp eller stiftet till örhänget släppt. Ett smycke i äkta material kan nästan alltid lagas. Lagning silverkedja (ände): 200 kr. Guldkedja: 300 kr. Utbyte lås eller dyligt: ca. 150 kr, beroende på vilket lås som avses samt i vilket material.


Fixering av diamant eller annan ädelsten.
En väl utförd steninfattning ska hålla typ för alltid. Men i vissa fall, hårt slitage, stöt eller fall kan stenen i ditt smycke rubbas ur sitt läge och bli racklig. Då ska du lämna in ditt smycke för att få stenen fixerad igen, annars riskerar den att falla ur. Pris beroende på fattning och sten och placering, riktpris: 350 kr.


Slip, polering & ultraljudstvätt.
Vill du återställa ditt smycke till sin ursprungliga fräschör och finish, låta avlägsna oxidering, slipa och polera bort repor samt polering över natten i polermaskin: kom in till M925-butiken på Plantagegatan 13 i Göteborg eller mejla Magdalena@m925.se så gör jag ditt smycke som nytt! Pris slip och poler och ultraljudstvätt (rengöring för kedjor och infattade stenar): 250 kr.


Bortslipning av gravyr, omgravering & tilläggsgravyr.
Med åren kan gravyren på insidan av vigselringar så sakteliga nötas bort. Ingen fara, den kan göras om och något läggas till. Pris för maskingravyr insida: 149 kr oavsett antal tecken.
Bortslipning av tidigare gravyr samt omgravering: 300 kr. Välkommen att höra av dig till magdalena@m925.se

Vill du låta gravera något annat smycke eller metallföremål, exempelvis din zippo-tändare, insida armbandsur eller annat, är du välkommen att höra av dig till magdalena@m925.se och bifoga gärna bild på föremålet du vill ha graverat.


Förgyllning och omförgyllning.
Förgyllt silver, även kallat gulddoublé eller guldplätering, är silver med ett tunt lager guld ovanpå. Lagret är så pass tunt att vid frekvent användning, kommer det successivt att nötas bort. Ingen fara, förgyllningen kan göras om. Pris elektrolytisk förgyllning: 375-500 kr (beroende på smyckets storlek). Halsband och örhängen passar bäst att förgylla, då nötningen inte är lika stor på dessa som på ringar och armband. Bladguld är ett annat sätt att förgylla ett smycke, välkommen att höra av dig till magdalena@m925.se och bifoga gärna en bild på smycket du önskar få förgyllt.


Probering - testa om ditt smycke är gjort i ädelmetall (om det är äkta)  samt vilken karat det har.
Om du vill ta reda på, eller säkerställa, vad ditt smycke eller annat objekt, är tillverkat i för material och vilken finhalt det har, är du välkommen att lämna in det hos M925 Design i Linnéstaden, Göteborg. Du kanske behöver veta värdet på smycket av försäkringsskäl, arvsuppdelning eller tycker bara det är roligt att veta vad det är gjort av. Du kan testa för silver, 8 k. guld, 14 k. guld, 18 k. guld, 22 k. guld samt palladium. Pris: 250 kr.


Testa om din diamant är äkta.
Du kan också komma in och få testat en diamants äkthet och omedelbart avskilja en äkta diamant från en förfalskning. Med ett gemmologoiskt mätinstrument som mäter värmeledningsförmågan kan diamantens äkthet säkerställas (eller avslöjas). Pris: 150 kr.Omträdning av pärlcollier
Vid frekvent användning bör ditt pärlcollier träs om en gång om året. Det beror på att tråden slits och knutarna drar ihop sig, dvs. tråden blir längre. Omträdningen görs för hand i pärlsilke i samma färg som pärlorna. Knut görs för hand mellan varje pärla för att förhindra nötning av pärlemohinnan. Pris: 650 kr.


OMARBETEN, NEDSMÄLTNING OCH INKASSERING AV GAMMALT GULD OCH GAMLA SMYCKEN.

Återvinn gammalt guld, kanske mormors gamla vigselring eller något smycke du inte längre använder men som har ett affektionsvärde. Vigselringarna på bilden till vänster gjordes om "lagom mycket" och blev till hängsmycken till barnbarnen. Gravyren på insidan är bevarad.

Här finns även nedsmältningsmöjligheter och möjlighet att göra ett helt nytt smycke av ditt gamla guld. Vill du hellre "casha in" ditt guld nu när guldpriset står som högst någonsin, är du välkommen att höra av dig för aktuellt dagspris. Tillstånd för handel av begagnat guld finns.

Kanske vet du precis vad du vill ha, kanske diskuterar vi tillsammans fram en idé. Det mesta är möjligt... :) Hör av dig till magdalena@m925.se

OBS! Ingen lagerhållning av guld eller ädelstenar. AVGJUTNINGAR
Har du något litet föremål du vill gjuta av i silver och göra ett smycke av? Kanske ditt barns första mjölktand, ett hänge eller berlock som du vill duplicera och ge bort till någon speciell (eller några) vid ett speciellt tillfälle? Kanske något litet föremål du plockat i naturen?

Nedan till höger ser du vad som kan göras av en gammal guldtand :)
Välkommen att höra av dig till magdalena@m925.se

 

 


FÖRGYLLNING I GULD, SILVER ELLER KOPPAR. 
Jag har även kunskaper i förgyllning (och patinering) och utför en del renoveringsarbeten av både gamla och nya föremål. Förgyllning kan göras i både guld, silver och koppar på små såväl som stora saker. En fondvägg eller ett gammalt värmelement kan bli superläckert! Och varför sätta upp insynsskydd i plast när du kan få ett vackert abstrakt eller figurativt mönster i guld eller silver på din fönsterruta?! Förgyllning kan göras i äkta guld och äkta silver eller koppar. Handlar det om större ytor kan förgyllningen med fördel göras i oäkta metall för att inte kostnaden ska skena iväg. Hör av dig till magdalena@m925.se


Välkommen in!
Välkommen in till M925-butiken på Plantagegatan 13 i Göteborg. Bor du inte i Göteborgsområdet är du välkommen att skicka ett mejl med bifogad bild på smycket eller föremålet som du vill ha hjälp med. Epostadressen är magdalena@m925.se