M925 Design

REPARATION & OMARBETEN


REPARATION
Ett älskat smycke kan betyda mycket, ofta är det ett minne från en betydelsefull person eller ögonblick i livet. Därför är det tråkigt om det går sönder eller sjangserar. Men då hjälper jag dig!

Utvidgning och storleksförminskning av ringar. 
Många går runt med för trånga eller deformerade vigselringar i onödan. Det är ju bara att lämna in dem för utvidgning. Smårepor blir bortpolerade på köpet och finishen blir som ny. En del ärver en ring som är för stor, då går det istället att göra den mindre. Pris utvidning ring utan stenar (sträckning alt. smidning) inkl. poler: 350 kr. Förminskning av ring utan stenar: 450 kr. Ibland tar gravyren skada och behöver göras om, pris för omgravering är isåfall 150 kr.

Har ringen du behöver storleksändra infattade stenar är det knepigare, eftersom de lätt rubbas ur sin fattning. Välkommen att mejla en bild på ringen, så ska jag se vad jag kan göra, det beror lite på hur och var stenarna är infattade och placerade: magdalena@m925.se

Uppsågning & avlägsning av för trång vigselring - samt återställning.

Om du inte reagerar i tid när din vigselring blivit för trång, riskerar du att behöva klippa eller såga upp ringen. Det går att återställa ringen efteråt och vidga den aningen samtidigt. Om klippet görs med en avbitartång, blir det snett, vilket i sin tur gör att man måste "fylla i" med guld. Har du möjlighet, välj en avbitartång som klipper ett rakt snitt, det bästa är dock att komma hit till M925 Design eller annan guld- eller silversmed och såga upp ringen ifall det inte är för akut. Då blir det smidigare att återställa ringen. Var beredd på att evt. gravyr kan skadas under reparationsarbetet, ibland kan det vara bättre att slipa bort gravyren helt och göra en ny. Pris: 500 kr inkl. evt. ifyllnad. Omgravering insida: 150 kr. Uppsågning av vigselring: 250 kr.

Lagning eller utbyte av smyckedelar.
Ett silversmycke håller hela livet men slitage på vissa delar göra att de kan behöva lagas eller justeras. Man kan fastna och en länk eller kedja går sönder. Någon ögla kanske har gått upp eller stiftet till örhänget släppt. Ett smycke i äkta material kan nästan alltid lagas. Lagning kedja (ände): 200 kr. Utbyte lås eller dyligt: ca. 150 kr.

Slip, polering & ultraljudstvätt.
Vill du återställa ditt smycke till sin ursprungliga fräschör och finish, låta avlägsna oxidering, slipa och polera bort repor samt polering över natten i polermaskin: kom in till M925-butiken på Plantagegatan 13 i Göteborg eller mejla Magdalena@m925.se så gör jag ditt smycke som nytt! Pris slip och poler och ultraljudstvätt (rengöring för kedjor och infattade stenar): 250 kr.

Omgravering & Tilläggsgravyr.
Med åren kan gravyren på insidan av vigselringar så sakteliga nötas bort. Ingen fara, den kan göras om och något läggas till. Pris för tilläggsgravyr: 150 kr. Bortslipning av tidigare gravyr samt omgravering: 300 kr.

Omförgyllning.
Förgyllt silver, även kallat gulddoublé eller guldplätering, är silver med ett tunt lager guld ovanpå. Lagret är så pass tunt att vid frekvent användning, kommer det successivt att nötas bort. Ingen fara, även förgyllningen kan göras om! Pris förgyllning: 375-500 kr (beroende på smyckets storlek).

Omträdning av pärlcollier
Vid frekvent användning bör ditt pärlcollier träs om en gång om året. Det beror på att tråden slits och knutarna drar ihop sig, dvs. tråden blir längre. Omträdningen görs för hand i pärlsilke i samma färg som pärlorna. Knut görs mellan varje pärla för att förhindra nötning av pärlemohinnan. Pris: 650 kr.


NEDSMÄLTNING OCH OMARBETEN AV GAMMALT GULD OCH GAMLA SMYCKEN.
Återvinn gammalt guld, kanske mormors gamla vigselring eller något smycke du inte längre använder utan vill förnya. Välkommen att lämna in gammalt "byråguld", här finns nedsmältningsmöjligheter och möjlighet att göra ett nytt smycke av ditt gamla guld. Kanske vet du precis vad du vill ha, kanske diskuterar vi tillsammans fram en idé. Det mesta är möjligt... :) Hör av dig till magdalena@m925.se
AVGJUTNINGAR
Har du något litet föremål du vill gjuta av i silver och göra ett smycke av? Kanske ditt barns första mjölktand, ett hänge eller berlock som du vill duplicera och ge bort till någon speciell person vid ett speciellt tillfälle? Kanske något litet föremål du plockat i naturen? Och har du gammalt guld liggande går det att göra något fint och använbart av det - Mormors gamla guldtand kan t.e.x. bli ett vackert hjärta (se bild nedan)!

Välkommen att höra av dig till magdalena@m925.se

 

 


FÖRGYLLNING I GULD, SILVER ELLER KOPPAR. 
Jag har även kunskaper i förgyllning (och patinering) och utför en del renoveringsarbeten av både gamla och nya föremål. Förgyllning kan göras i både guld, silver och koppar på små såväl som stora saker. En fondvägg eller ett gammalt värmelement kan bli superläckert! Och varför sätta upp insynsskydd i plast när du kan få ett vackert abstrakt eller figurativt mönster i guld eller silver på din fönsterruta?! Förgyllning kan göras i äkta guld och äkta silver eller koppar. Handlar det om större ytor kan förgyllningen med fördel göras i oäkta metall för att inte kostnaden ska skena iväg. Hör av dig till magdalena@m925.se


Välkommen in!
Välkommen in till M925-butiken på Plantagegatan 13 i Göteborg. Bor du inte i Göteborgsområdet är du välkommen att skicka ett mejl med bifogad bild på smycket eller föremålet som du vill ha hjälp med. Epostadressen är magdalena@m925.se